Sanofi

Vänligen välj ditt land för att läsa mer om vilka produkter som finns tillgängliga på din marknad.

Europa
Sydamerika
Asien / Australien / Afrika
colds and flus banner
blocked nose banner cover
main banner

Rinnsnuva

Rinnsnuva kan orsakas av allergi, men det kan också förekomma utan allergi. Snuvan kallas då för icke-allergisk rinit eller vasomotorisk rinit. Allergisk rinnsnuva uppstår oftast i samband med allergi mot tex. pollen eller pälsdjur.
Icke-allergisk rinnsnuva har däremot ingen allergisk orsak. Icke-allergisk rinnsnuva kan orsakas av; temperaturväxlingar, stark mat, starka dofter och rödvin och kallas av många för "gubbsnuva".

Vad är rinnsnuva?

Att ha rinnsnuva upplevs av många som pinsamt och jobbigt eftersom man är rädd att omgivningen ska tro att man är förkyld och smittar. Många upplever det även väldigt jobbigt att behöva torka näsan ofta under tex. en middag eller när man kommer inomhus i värmen efter en vinterpromenad. Under pollensäsongen kan rinnsnuva vara väldigt besvärligt för dem med konstaterade allergier.

Vilka är symtomen vid rinnsnuva?

Vid rinnsnuva är de dominerande symtomen:

  • Snuva
  • Nästäppa
  • Nysningar

Vad orsakar rinnsnuva?

Rinnsnuva beror på att slemhinnorna i näsan har blivit extra känsliga och överproducerar sekret. Det kan vara svårt att veta varför de har blivit det. Besvären kan starta efter en förkylning eller efter att du har blivit utsatt för rök eller andra ämnen i luften som du andas in.

Ansvarsfriskrivning

Du är på väg att lämna atroventnasal.se

Om du vill gå vidare, vänligen klicka på ”Fortsätt”. Länken till den här hemsidan är endast för information, Sanofi ansvarar inte för innehållet på hemsidan.

Fortsätt Avbryt